Rodi | Verschillen tussen BARF, NRV en KVV

Wat is het verschil tussen BARF, NRV en KVV?

We zetten de verschillende vormen van rauw voeren hieronder voor je op een rij.

BARF

De BARF methode staat voor Bones and Raw Food. Ook wel Biologically Appropriate Raw Food genoemd. BARF houdt in dat je zelf het dieet voor jouw hond gaat samenstellen. Hier komt veel bij kijken. Zo is het belangrijk dat de juiste verhoudingen aan vleesbot, spiervlees en organen worden gegeven én dat deze ook nog eens de juiste verhoudingen aan vitaminen en mineralen bevatten.

KVV

De BARF methode kost best wat tijd en moeite om uit te zoeken wat je dan precies aan je hond moet geven. Om deze reden heeft Rodi als eerste in Nederland (1967) KVV op de markt gebracht.

KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees. De complete KVV’s van Rodi bevatten precies alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om gezond en fit te blijven! Het is dan ook een hele gemakkelijke én veilige manier om een complete vers vlees maaltijd  te geven aan jouw hond!

De aanvullende varianten van de Rodi Hamburgers zijn goed te gebruiken als aanvulling op de hoofdmaaltijd van je hond of als extra verwennerij!

NRV

Ook heb je nog de NRV methode. Deze manier van rauw voeren wordt eigenlijk het minst toegepast en is dan ook bij de meeste mensen niet bekend. NRV staat voor Natuurlijk Rauwe Voeding. Hierbij worden er met name hele prooidieren gevoerd. Denk bijvoorbeeld aan eendagskuikens, muizen, vissen als makreel of haring, duiven of konijnen.

Het is bij NRV, net zoals bij BARF, heel belangrijk dat je hond de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Niet elk prooidier is meteen een complete maaltijd voor je hond, let hier dus goed mee op!

Lees meer over rauw voer
  • Delen via:
Wat is het verschil tussen BARF, NRV en KVV?

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?