Rodi | Eiwit in hondenvoer

Waarom is het eiwitpercentage in rauw voer altijd lager dan in brokken?

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er in de rauwe voedingen van Rodi minder eiwit zit dan in brokken. Het percentage eiwit wat op de verpakking vermeld wordt is tenslotte veel lager dan bij brokken. Belangrijk hierbij is echter dat de hoeveelheid in een percentage van het totale product wordt weergegeven (dat moet volgens de wet). Als we dit zouden omrekenen naar grammen en zouden loslaten op de hoeveelheid droge stof, zien we dat de hoeveelheid eiwitten in rauw voer in werkelijkheid niet zoveel verschilt van brokken.

Kwaliteit van het eiwit

De kwaliteit van het eiwit is nog veel belangrijker dan het percentage. De kwaliteit bepaald namelijk hoe goed een hond de eiwitten kan opnemen. Hoe hoger de biologische waarde van een eiwit, hoe beter de kwaliteit en hoe beter een hond zo’n eiwit zal kunnen opnemen.

Opneembaarheid van verschillende eiwitten

Dierlijke eiwitten zijn voor een hond bijvoorbeeld veel beter opneembaar dan eiwitten uit plantaardig materiaal. Een voeding kan dus wel een heel hoog eiwitgehalte hebben, maar als de biologische waarde van deze eiwitten laag is, heeft een hond er in de praktijk weinig aan.

Rodi producten bestaan (bijna) geheel uit vers vlees waardoor de eiwitten zeer goed opneembaar en gezond zijn voor je hond!

Lees meer over rauw voer
  • Delen via:
Waarom is het eiwitpercentage in rauw voer altijd lager dan in brokken?

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?