Rodi Petfood | FAQ algemene vragen

Algemeen

 • Waarom is het percentage eiwit in vriesverse vleesvoedingen altijd lager dan het percentage eiwit in droogvoeding?

  Op het eerste gezicht lijkt het alsof er in de vriesverse vleesvoedingen van Rodi minder eiwit zit dan in droogvoeding. Het percentage eiwit wat op de verpakking vermeld wordt is tenslotte veel lager dan bij droogvoeding. Belangrijk hierbij is echter dat de hoeveelheid in een percentage van het totale product wordt weergegeven (dat moet volgens de wet). Als we dit zouden omrekenen naar grammen en zouden loslaten op de hoeveelheid droge stof, zien we dat de hoeveelheid eiwitten in vriesverse vleesvoedingen in werkelijkheid niet zoveel verschilt van droogvoeding.

  Wat echter nog veel belangrijker is, is de kwaliteit van het eiwit, oftewel hoe goed een hond de eiwitten kan opnemen. Hoe hoger de biologische waarde van een eiwit, hoe beter een hond zo’n eiwit zal kunnen opnemen. Dierlijke eiwitten zijn voor een hond bijvoorbeeld veel beter opneembaar dan eiwitten uit plantaardig materiaal. Een voeding kan dus wel een heel hoog eiwitgehalte hebben, maar als de biologische waarde van deze eiwitten laag is, heeft een hond er in de praktijk weinig aan.

  Rodi producten bestaan (bijna) geheel uit vers vlees waardoor de eiwitten zeer goed opneembaar en gezond zijn voor uw hond!

 • Hoe worden de Rodi vriesverse vleesvoedingen bereid?

  De Rodi vriesverse vleesvoedingen worden bereid in onze eigen fabriek in Opmeer, waar men al meer dan 25 jaar ervaring heeft met het verwerken van vers vlees. Het verse vlees dat afkomstig is van dieren die geschikt zijn voor menselijke consumptie en de andere natuurlijke ingrediënten worden gemalen en gemengd, om vervolgens tot een temperatuur van -18ºC ingevroren te worden. Dit zorgt ervoor dat alle belangrijke voedingsstoffen bewaard blijven en dus hun voedingswaarde behouden. Vervolgens worden de worsten of schijven verpakt in de doosjes en worden ze opgeslagen in de vriescel. Vanuit Opmeer worden onze producten vervolgens gedistribueerd naar de klanten.

  Onze fabriek is IFS (International Food Standard) Higher Level gecertificeerd, wat betekent dat wij voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen omtrent het bewerken, verwerken en verpakken van vriesverse vleesvoedingen.

 • Hoe kan ik de Rodi producten het beste ontdooien?

  Je kan de Rodi vriesverse vleesvoedingen het beste ontdooien in de koelkast. Tip: Zet ’s avonds voordat je naar bed gaat de hoeveelheid voor de volgende dag vast klaar. ’s Ochtends is de vriesverse vleesvoeding dan keurig ontdooid.

 • Hoe lang zijn de Rodi vriesverse vleesvoedingen houdbaar?

  Na ontdooien zijn de Rodi vriesverse vleesvoedingen maximaal 2 dagen houdbaar in de koeling. Het is tenslotte rauw vlees.

 • Op vakantie! Wat te doen met mijn hond zijn voeding?

  Vriesverse vleesvoeding is nu eenmaal niet handig om mee te nemen op vakantie. Rodi heeft een prima alternatief, namelijk Rodi Worsten. Onze Rodi Worsten bestaan uit maar liefst 75-85% vlees en sluiten hiermee perfect aan op de vriesverse vleesvoeding die jouw hond altijd gewend is. Het grootste verschil tussen Rodi Worst en Rodi vriesverse vleesvoedingen is de manier van bereiding. De Rodi Worsten worden namelijk verhit in plaats van ingevroren. Hiermee wordt het product houdbaar gemaakt en is het dus geschikt als beloning maar ook als complete voeding voor bijvoorbeeld op vakantie. Net als bij de Rodi vriesverse vleesvoedingen worden er aan de Rodi Worsten geen kunstmatige antioxidanten, conserveermiddelen of geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

 • Hoe zit het met de kwaliteit van de Rodi producten?

  De Rodi producten worden allemaal geproduceerd in onze eigen productielocatie in Opmeer in Noord Holland. Deze productielocatie verwerkt al meer dan 45 jaar vlees en heeft zodoende een enorme kennis en ervaring op het gebied van het verwerken van (vers) vlees en voeding voor honden en katten. Deze productielocatie is IFS Higher Level gecertificeerd. Dit betekent dat wij kunnen garanderen dat onze producten gegarandeerd onder zeer strenge kwaliteitsnormen zijn geproduceerd. Daarnaast is al het vlees dat wij gebruiken uiteraard afkomstig van dieren geschikt voor humane consumptie.

 • Hoe zit het met rauw vlees en bacteriën?

  Rauw vlees bevat bacteriën. Zo ook onze versvleesvoeding. Een groot deel van deze bacteriën zijn goede bacteriën die bijdragen aan een betere gezondheid en darmflora van uw hond. Een ander deel van deze bacteriën kan bij bepaalde groepen mensen zoals jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand echter voor problemen zorgen.

  Bij het voeren van versvleesvoeding raden wij daarom aan om met een aantal zaken rekening te houden en onderstaande hygiënevoorschriften op te volgen.

  - Bewaar de versvleesvoeding in een afgesloten verpakking in de vriezer.

  - Ontdooi het vers vlees bij voorkeur in de koelkast en in een goed afgesloten container apart van je eigen voedsel.

  - Was na het voeren alles dat in aanraking is geweest met de versvleesvoeding goed af met warm water en zeep. Vergeet uw handen niet!

  - Als je hond de versvleesvoeding niet binnen een uur heeft opgegeten gooi deze dan weg.

  - Zorg ervoor dat u de versvleesvoeding zoveel mogelijk op een koele plek en uit de zon aanbiedt. Van belang is daarnaast dat er geen vliegen bij de versvleesvoeding kunnen komen aangezien deze bacteriën kunnen verspreiden.

  - Let er op dat er geen kleine kinderen bij de versvleesvoeding kunnen komen.

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?