Rodi Petfood | FAQ Voeding en voedingsgewoonten

Voeding en voedingsgewoonten

 • Voedingstabel Rodi Classic Diepvries

 • Mag ik eventueel afwijken van de waarden in de voedingstabel?

  Het is belangrijk om je te realiseren dat de waarden in de voedingstabel richtlijnen zijn, die zijn gebaseerd op de gemiddelde hond. Deze waarden kunnen dus per individu afwijken. De energiebehoefte van de individuele hond wordt bepaald door verschillende factoren, zoals onder andere geslacht, grootte, leeftijd en lichaamsactiviteit. Daarnaast zijn er ook bijzondere situaties die invloed kunnen hebben op de energiebehoefte van de hond. Een periode van stress kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de hond meer energie verbruikt dan normaal. Daarnaast hebben kleinere honden in verhouding bovendien een groter energieverbruik en dus relatief meer nodig dan een grote hond.

 • Hoe vaak per dag moet ik mijn hond voeren?

  Het is verstandig de dagelijkse hoeveelheid voeding voor volwassen honden over tenminste twee porties per dag te verdelen. Voor een pup adviseren wij om de dagelijkse hoeveelheid te verdelen over minimaal 4 porties per dag, omdat het spijsverteringsstelsel van de pup nog niet volledig uitontwikkeld is.

 • Kan ik mijn hond naast zijn voeding iets extra’s geven?

  Als je jouw hond naast zijn gewone voeding iets extra’s wilt geven, is het verstandig om te kiezen voor een verantwoord tussendoortje in de vorm van speciale snacks voor honden. Deze snacks zijn afgestemd op de voedingsbehoefte van honden en verstoren daardoor de balans in de voeding niet. Rodi heeft bijvoorbeeld de Rodi Worsten in het assortiment. Dit zijn zeer hoogwaardige voedingen, die bereid zijn met maar liefst 75% -81% vlees en die ook ideaal zijn om te gebruiken als beloning of snack. Daarnaast worden ze net als de vriesverse vleesvoedingen gemaakt zonder chemische geur-, kleur- en smaakstoffen. Met andere woorden: Rodi Worsten zijn een uitermate geschikte en verantwoorde keuze, wanneer je jouw hond iets extra’s wilt geven.
   

 • Kan ik mijn pups afspenen met Rodi?

  Jazeker, Rodi is uitermate geschikt om pups mee af te spenen. De darmflora van pasgeboren pups is nog niet goed ontwikkeld. Pups die van moedermelk worden overgezet op vaste voeding krijgen daardoor vaak diarree. De voeding wordt dan nog niet goed verdragen. Dit probleem kan met Rodi voorkomen worden. De natuurlijke vleesvoeding sluit aan bij de behoefte van jonge hondjes. Pups die afgespeend worden met Rodi hebben daardoor bijna nooit last van diarree. Bovendien wordt gelijktijdig de darmflora opgebouwd, zodat de pups een goed start krijgen!

 • Hoe schakel ik op een verantwoorde manier over van droogvoer naar Rodi vriesverse vleesvoeding?

   Om je hond te laten wennen aan diepvriesvoeding zijn er verschillende mogelijkheden:

  - In één keer overstappen door de voeding de eerste twee dagen kort te verhitten door deze; te koken, te verhitten in de magnetron óf deze te overgieten met kokend water. Let op: dit is niet aan te raden bij rauwe voedingen die bot bevatten. Rodi Classic bevat geen bot waardoor verhitten vooraf geen probleem vormt. De voeding hierna uiteraard wel goed doorroeren en af laten koelen voordat je het geeft.

  - Langzaam overwennen door gedurende ca. 5 dagen de rauwe voeding op te bouwen en de droogvoeding af te bouwen. Dit doe je door de eerste dag 20% van de dagportie te laten bestaan uit de nieuwe, rauwe voeding en de overige 80% uit de oude droogvoeding. De volgende dag geef je 40% rauwe voeding en 60% droogvoeding etc. Totdat je na 5 dagen geheel bent overgeschakeld.

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?