De Rodi Lam met Rijst hamburger heeft nu een vernieuwde receptuur! › Rodi Petfood

De Rodi Lam met Rijst hamburger heeft nu een vernieuwde receptuur!

Waarom? Zul je je wellicht afvragen. Wat is er dan allemaal veranderd? Onze voedingsdeskundige vertelt  je er graag meer over!

Rodi Lam met Rijst is één van onze complete hamburgers voor honden. Doordat er alleen gebruik gemaakt wordt van lamsgrondstoffen (aangevuld vitamines en mineralen) is dit product bij uitstek geschikt voor honden met huid- en vachtproblemen veroorzaakt door een allergie voor dierlijk eiwit, of voor honden met een gevoelig maag-darmstelstel.

Aanleiding voor de receptuurwijziging

Het afgelopen jaar zijn er ontwikkelingen geweest op de grondstoffen markt, waarbij de verkrijgbaarheid van bepaalde lamsgrondstoffen fors werd beïnvloedt. Lamsharten bijvoorbeeld, zijn in toenemende mate populair voor humane consumptie. Dit bemoeilijkt de aankoop van lamsharten voor de productie van o.a. Rodi Lam met Rijst, waarin dit een zeer belangrijk ingrediënt is.

Om de verkrijgbaarheid van deze en andere Rodi lamsproducten nu en in de toekomst te kunnen garanderen, zeker omdat er voor deze honden vaak geen andere opties zijn, is er door onze nutritioniste een optimalisatie traject opgestart. Het uitgangspunt hierbij was om nieuwe lamsgrondstoffen te selecteren, die ten eerste een goede nutritionele bijdrage leveren en ten tweede een goede verkrijgbaarheid garanderen. Een mooie uitdaging dus!

Huidig recept

Allereerst is er gekeken naar het huidige recept; wat is de samenstelling van grondstoffen en welke nutritionele waarde levert deze mix van ingrediënten? De nutritionele waarde wordt bepaald aan de hand van de aminozuursamenstelling en de biologische waarde. Hele ingewikkelde maar ook belangrijke termen bij het bepalen van de kwaliteit van voeding voor honden.

Het huidige recept bestaat uit een mix van lamsharten, lamslongen en schapenvet, aangevuld met vitamines en mineralen. Het resultaat van het optimalisatietraject moest daarom zijn: het verkleinen van de hoeveelheid lamshart ( in verband met de beschikbaarheid) in combinatie met het behouden of verder verbeteren  van de nutritionele waarde van het totale product. Simpelweg het verhogen van het aandeel lamslong was daarom geen optie, omdat deze grondstof in z’n eentje onvoldoende nutritionele waarde zou brengen.

Nieuw recept

Op basis van de hierboven genoemde criteria zijn diverse lamsgrondstoffen beoordeeld. Deze beoordeling bestaat uit het analyseren van de grondstof op diverse eigenschappen (zoals bijvoorbeeld de aminozuursamenstelling), het organoleptisch beoordelen van de grondstof en de verwerking van de grondstof. Er zijn uiteindelijk twee grondstoffen toegevoegd aan het Rodi Lam met Rijst recept, namelijk lamspens en lamsvlees (MDM). Het lamsvlees heeft een bijzonder mooie aminozuursamenstelling en draagt dus absoluut bij aan de nutritionele waarde. Lamspens is qua aminozuursamenstelling vergelijkbaar met de al gebruikte grondstoffen, maar zorgt voor een probiotisch effect door de aanwezigheid van goede bacteriën in pens. Daarnaast vinden honden pens over het algemeen extra lekker.

Vervolgens is het eindresultaat nog eens uitgebreid geanalyseerd (dit doen we altijd bij een erkend laboratorium) en getest in de praktijk. De resultaten waren positief; de analyse uitslagen laten een verbeterde nutritionele waarde zien en de Rodi Lam met Rijst fans die het getest hebben zijn bijna allemaal zeer enthousiast. De nieuwe receptuur bestaat dus uit lamshart, lamslong, schapenvet, lamsvlees en lamspens, aangevuld met een vitamine en mineralen mix.

Vanaf heden verkrijgbaar

De Rodi Lam met Rijst is vanaf heden verkrijgbaar met deze vernieuwde en verbeterde receptuur.

  • Delen via:
De Rodi Lam met Rijst hamburger heeft nu een vernieuwde receptuur!
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?