Help Dutch Cell Dogs de 3M verkiezing te winnen

Help Dutch Cell Dogs

21 augustus 2013

Wie is Dutch Cell Dogs?

Stichting Dutch Cell Dogs geeft mens en dier een betere kans en biedt hulp aan twee kansarme groepen, gedetineerden en asielhonden, beide hebben gemeen dat ze buiten de maatschappij geplaatst zijn. Beide met een sterk verminderde kans zich te kunnen rehabiliteren.

Help Dutch Cell Dogs winnen

Dutch Cell Dogs is genomineerd voor het 3M Fonds. Het doel van het 3M Fonds is het stimuleren van initiatieven en ondersteunen van niet-commerciële organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. De Grote Gift bestaat uit een eenmalige gift aan 2 Goede Doelen in Nederland en 2 in België.

Help Dutch Cell Dogs winnen en stem nu!
 

Over Dutch Cell Dogs

Voor gedetineerden vaak een keuze, voor asielhonden een samenloop van omstandigheden met een geschiedenis van mishandeling of verwaarlozing. Stichting Dutch Cell Dogs biedt een nieuwe kans. Waarom? Honden die vaak al maanden opgesloten zitten bloeien op door de persoonlijke positieve aandacht en de gedetineerden krijgen directe, vaak pijnlijke maar niet te ontkennen feedback op hun gedrag. Verantwoordelijkheidsgevoel, geduld en compassie, iets betekenen voor anderen, het lijkt vanzelfsprekend maar vormt een grote bijdrage aan herstel en voorbereiding voor terugkeer in de samenleving. De training vergroot voor de asielhonden de kans om uit het asiel gehaald te worden en uiteindelijk bij iemand thuis geplaatst te worden.
Stichting Dutch Cell Dogs is een kleine stichting, groot in positieve trainingen en gespecialiseerd in het matchen van asielhonden en gedetineerden. Dutch Cell Dogs heeft het enthousiasme, positiviteit en de ambitie om een verschil te maken binnen de maatschappij.

Stichting Dutch Cell Dogs won dit jaar de ‘Welzijnsprijs voor Dieren 2013’. De bijzondere samenwerking tussen mens en dier en het ontwikkelen van een natuurlijke vriendschapsband waarbij het beste uit beide naar boven wordt gehaald werd door de jury als zeer innovatief ervaren.

Quote gedetineerde 'Ik ben trots en blij dat ze mij deze kans hebben gegeven om iets goeds te doen met mijn tijd'


Omschrijving project
Asielhonden op een positieve manier trainen tot leuke sociale huishonden door gedetineerden die vaak al afstand hebben genomen van hun gevoelens en emoties. Hierbij kunnen zij iets terug doen voor de maatschappij, het is een win-win situatie. Dit project kent geen verliezers.

Stichting Dutch Cell Dogs wil zoveel mogelijk moeilijk herplaatsbare asielhonden door middel van trainingen binnen een Penitentiaire Inrichting een grotere kans op een goed thuis geven. Veilige gezinshonden getraind door gedetineerden die op hun beurt hun gevoel “medemens te zijn” weer terug krijgen.
Met de gift van het 3M Fonds kunnen we dit programma uitbreiden met: Trainingsprogramma’s binnen Penitentiaire Inrichtingen en instellingen in heel Nederland waardoor meer asielhonden de kans krijgen op een permanent liefdevol thuis en gedetineerden een betere start krijgen voor herintegratie in de maatschappij.

Stichting Dutch Cell Dogs gelooft in nieuwe kansen in een maatschappij die steeds meer lijkt te verharden en waarbij zorg voor de medemens niet meer vanzelfsprekend is. Wij willen een bijdrage leveren aan een sociale en veilige maatschappij, waarbij wij uw steun hard nodig hebben. Wij kunnen het niet alleen maar samen kunnen wij het verschil maken.

Stem nu op Dutch Cell Dogs om hen te helpen winnen.

Meer weten over Dutch Cell Dogs: http://www.dutchcelldogs.nl/

  • Delen via:
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?