Nienke's Column - Lappie › Rodi Petfood

Nienke's Column - Lappie

3 november 2017

Nienke Meijvogel-Blom is ‘stukjesschrijver’, zeemansvrouw en hondenliefhebber. Ze woont met de Samojeden Binne en Malle en IJslandse hond Mette op Terschelling, waar ze genoeg inspiratie opdoet om voor ons elke maand opnieuw een hondencolumn te schrijven.

“Ik neem niet teveel speelgoed voor de honden mee hoor!... De tassen zitten al zo vol.”
“Dat is goed, als ze tekort komen kopen we daar wel wat..”

En ja, speelgoed voor de honden kopen doen we toch wel als we op vakantie gaan. Niet dat ons drietal daarom vraagt, het zijn tenslotte geen kinderen, maar we vinden het zelf veel te leuk om wat voor ze uit te zoeken. En zo staan we een kleine week later bij de kassa in een groot ‘elektronica-en-van-alles-en-nog-wat-warenhuis’ in Zweden. De buit is een lappenbeestje zonder vulling. Zeer geschikt voor Malle, die ik al eens eerder omschreven heb als een Siberische lappenhond, omdat ze zo van zachte knufjes, sokken en wasgoed houdt. We weten niet wat het voor beestje voor moet stellen, het is wit, wollig, zacht, met wat zwarte details, eigenlijk net als Malle zelf. En we dopen het ‘Lappie’.

En Malle is blij met haar nieuwe aanwinst. Waarschijnlijk was ze dat ook geweest met een oude sok, het is maar net hoe je het brengt, maar Lappie is een heerlijk ‘koesdoekje’. En als Mette hem niet al te zachtzinnig af wil pakken wordt hij rustig, maar zeer bewust beschermd tegen al te enthousiaste IJslandse kaakjes. Lappie is van Malle! We doen het ook wel een beetje zelf. Als we naar bed gaan en Lappie is niet in de slaapkamer, dan ben ik wel zo gek om hem te gaan halen. Malle slaapt er geen minuut minder om, maar het gaat om het idee…

En daardoor gaat het dus ook mis. Halverwege de vakantie reizen we verder, van Zweden naar Noorwegen. We overnachten in een motel aan de Noorse grens. De volgende dag reizen we door naar het huis in Noorwegen, om daar ’s avonds tot de vreselijke ontdekking te komen dat Lappie achter gebleven is in het motel. Verstopt tussen het witte beddengoed, vielen zijn zwarte accentjes te weinig op. Eenzaam achter gebleven in een vreemde motelkamer.  Hoe kunnen we hem nou vergeten zijn? Het is niet alleen zielig voor Malle, maar ook voor Lappie.  We hopen maar dat hij ondertussen geadopteerd is door een lief, Zweeds hondje.

Diezelfde avond kijkt mijn man waar in onze omgeving een vestiging zit van  het grote Lappie-warenhuis. Een dag later adopteren we het broertje van Lappie de Eerste. Malle blij en wij stiekem nog veel blijer. Je zou zeggen dat we daarna weer tevreden waren. Maar het broeide een beetje. De Lappies hadden namelijk ook nog neefjes. De Haasjes! Zelfde lege lijfje, maar dan in haasvorm. En jullie begrijpen natuurlijk wel dat we diep in ons hart van mening waren dat Malle ook absoluut niet zonder een Haasje kon.

Gelukkig maar dat de betreffende warenhuizen rijk vertegenwoordigd zijn in Scandinavië. Een paar dagen later vervolgen we onze reis met Lappie én Haasje. Uit de hotels op de terugweg, vertrokken we niet voordat we gecontroleerd hadden of ze beiden in de tas zaten.

Volgend jaar hopen we weer naar het hoge Noorden te gaan. We zullen maar niet teveel speeltjes meenemen…

Nienke en haar belevenissen dagelijks volgen? Dit kan via Facebook of Instagram!

  • Delen via:
Nienke's Column - Lappie
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?