Nienke's Column - Smakelijk eten › Rodi Petfood

Nienke's Column - Smakelijk eten

16 februari 2017

Nienke Meijvogel-Blom is ‘stukjesschrijver’, zeemansvrouw en hondenliefhebber. Ze woont met de Samojeden Binne en Malle en IJslandse hond Mette op Terschelling, waar ze genoeg inspiratie opdoet om voor ons elke maand opnieuw een hondencolumn te schrijven.

Smakelijk eten

Het is misschien verstandig jullie eerst even te waarschuwen. Hoewel de titel anders doet vermoeden, lees deze column maar niet voor of net tijdens het eten. Jullie zijn natuurlijk hondenliefhebbers, maar niet ieder hondenmens heeft een even sterke maag.

We eten gemakkelijk vandaag. Iets satésausachtigs uit een pot, met kip, waar ik om het nog een beetje gezond te maken ook verse groente, waaronder taugé aan toe heb gevoegd. Ik zet de pan op tafel en mijn man begint over de gevolgen van gras eten bij honden… Ik snap gelijk wat hij bedoelt. En als jullie honden hebben die in het voorjaar vers gras eten en je je een voorstelling maakt van hoe de inhoud van de pan eruit zag, begrijpen jullie dat ook. Heel normaal bij ons, dit soort praatjes onder het eten. En ik vermoed dat we niet de enige hondenmensen zijn waarbij dit zo gaat.

Ik denk terug aan een paar maanden geleden. We hadden een etentje, met mensen die we wel geregeld spreken, maar die we niet zo heel goed kennen. Er zaten mensen met honden bij, maar ook mensen zonder honden. Het was een gemengd gezelschap en ik had van te voren al bedacht dat ik de conversatie wat neutraal moest houden. Niet teveel over honden praten en vooral geen smerige, hondgerelateerde praatjes. Naast me zat de man die ik, van het gezelschap, qua netheid het hoogst had ingeschat.

Het was gezellig. Het eten was heerlijk en de wijn volgens mij ook, hoewel ik die niet geproefd heb, omdat ik die avond de BOB was. Maar goed ook, nu kon ik mijn hoofd erbij houden. Geen (vieze) hondenpraatjes. Het onderwerp ‘hond’ kwam wel voorbij, maar niet overdreven vaak. Het ging ook over werk, hobby’s (andere dan honden), kinderen en kleinkinderen. En daar ging het mis… Gelukkig niet bij mij, maar juist bij mijn buurman.

Hij vertelde over één van de kleinkinderen. “Ze zat bij mij op schoot en opeens moest ze spugen…Projectielbraken! Wist jij dat dat bestond? Ik wist het niet, maar het belandde echt meters verder!” En natuurlijk kende ik het! Ik ben een hondenmens! Bovendien heb ik een paar jaar geleden een cursus homeopathie voor huisdieren gevolgd, waar ook het projectielbraken uitgebreid behandeld werd. Het hek was van de dam, de kurk uit de fles (al was dat natuurlijk in letterlijke zin al even zo) en daar kwamen de vieze verhalen. Iedereen deed een duit in het zakje. Of misschien kan ik beter “het poepzakje” zeggen. Ik had het ook kunnen weten. Onder het nette uiterlijk en de goede baan zat gewoon een hondenmens, al waren honden nu niet eens de aanleiding van het vieze verhaal. Maar hondenmensen zijn wel wat gewend.

En terwijl ik hier aan terug denk, laten we ons de satésaus met taugédraadjes goed smaken. Wat we toe hadden? Hele dikke chocoladevla. Ik hoef niets meer te zeggen, jullie begrijpen het vast…

 

Nienke en haar belevenissen dagelijks volgen? Dit kan via Facebook of Instagram!

  • Delen via:
Nienke's Column - Smakelijk eten
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?