Nienke's Column - Zo'n dag.... › Rodi Petfood

Nienke's Column - Zo'n dag....

30 maart 2018

Nienke Meijvogel-Blom is ‘stukjesschrijver’, zeemansvrouw en hondenliefhebber. Ze woont met de Samojeden Binne en Malle en IJslandse hond Mette op Terschelling, waar ze genoeg inspiratie opdoet om voor ons elke maand opnieuw een hondencolumn te schrijven.

Zo’n dag die de nacht ervoor eigenlijk al niet goed gaat, omdat je weet dat je de dag te vol hebt gepland en daar tegenop ziet. Dus eerst al zo’n nacht dat je niet goed slapen kan, omdat je piekert. Omdat je weet dat je de honden morgen niet kan geven wat ze verdienen. Omdat het wat korte rondjes aan de lijn worden en geen lange losloopwandelingen. Zo’n nacht dat je je draai niet kan vinden en uiteindelijk de slaapkans verkeken is, omdat je totaal klem ligt tussen de hondenlijven, die steeds dichter tegen je aan lijken te kruipen, tot je niets meer bewegen kan.

Zo’n begin van de dag dat je eigenlijk te moe bent om de  zonloze grijzigheid in te gaan met de honden. Zo’n wandeling dat de honden blaffen en uitvallen naar alles wat geen normale auto is en er net nu natuurlijk alleen maar trekkers, brommers, brommende voertuigen en heftrucks voorbij komen. Zo’n moment dat je maar eens vriendelijk glimlachend zwaait naar al die chauffeurs, om te verhullen dat je heus wel weet dat je voor schut gaat met die blaffende, ongeorganiseerde bende.

Zo’n thuiskomst dat je een briefje in de bus vindt dat men met een grote voorraad hondenvoer aan de deur geweest is, maar omdat je niet thuis was, ze het morgen opnieuw proberen. En dat Binne het nodig vindt om haar volledige maaginhoud op het tuinpad te deponeren, terwijl je eigenlijk geen tijd hebt om het op te ruimen.

Zo’n dag van de honden wat lekkers geven en je haasten naar je eerste afspraak en je wekelijkse boodschappen.  Dat je na een snelle lunch nog denkt redelijk droog een klein rondje met het drietal te kunnen doen, maar na 100 meter de hemelsluizen open gaan en je doorweekt, met drie kletsnatte honden thuis komt. En dat je, als alles weer droog en schoon is, moet haasten naar je volgende afspraak, waarvan je vervolgens een uur later dan gepland thuis komt, om opnieuw een briefje van de vrachtbezorger in de bus te vinden, dat hij het niet morgen, maar vanmiddag nogmaals geprobeerd heeft om je hondenvoer te bezorgen, maar dat je die niet te tillen doos nu morgen zelf maar op moet komen halen.

Zo’n dag dat je je natte kleding weer aan moet trekken om nog een keer door de regen te gaan met de dames. Zo’n dag dat je ’s avonds eindelijk, met een stekende hoofdpijn op de bank neer ploft, waar je nog net een plekje tussen de bruin-witte hondenwol kan vinden. Dezelfde hondenwol die even later, na het laatste rondje in de regen op je plek in bed ligt, als je blij bent dat de dag voorbij is. Zo’n dag dat je in slaap valt met het idee dat je morgen toch echt meer tijd en aandacht aan de honden moet geven.

Zo’n dag dat we vrouwtje de hele dag moeten helpen. Dat we haar ’s nachts al in moeten bakeren omdat ze zo onrustig is dat ze niet slapen kan. Zo’n dag dat we proberen om alle gevaarlijke voertuigen bij haar uit de buurt te houden en dat Binne zo haar best doet dat ze haar ontbijtje er weer uit gooit. (Zonde!) Zo’n dag dat we op het huis mogen passen en ons mogen vermaken met de Kong en met kartonnetjes met brokjes. Zo’n dag dat we gelukkig niet zover hoeven te lopen in de regen en omdat vrouwtje ’s middags weer weg moet, gewoon lekker in de vensterbank mogen dutten tot ze weer terug komt. Helaas wou de meneer met ons hondenvoer niet binnen komen, al zeiden we luidkeels dat dat best mocht.

Zo’n dag dat we de luiheid eindeloos vol kunnen houden en ’s avonds gezellig met z’n alles op de bank liggen, terwijl vrouwtje een stukje zit te typen.

Zo’n dag dat we na het laatste rondje lekker droog gewreven worden en dan met vrouwtje in de grote hondenmand kruipen. Zo’n topdag! Morgen gaan we wel weer lekker wandelen en rennen, of niet, ook goed. Maar nu gaan we tevreden slapen. Welterusten!

Nienke en haar belevenissen dagelijks volgen? Dit kan via Facebook of Instagram!

Bekijk meer actuele artikelen Bekijk de Rodi gebruikstips Lees meer over rauwe voeding
  • Delen via:
Nienke's Column - Zo'n dag....
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?