Uitzending Tros Radar › Rodi Petfood

Uitzending Tros Radar

11 september 2018

Naar aanleiding van de uitzending van het consumentenprogramma Radar van maandagavond 3 september, aangaande de risico’s van rauw voer voor honden en in het bijzonder de forse normoverschrijdingen van het inactieve schildklierhormoon T4, kunnen wij het volgende bevestigen aangaande onze Rodi producten:

Rodi recepturen worden op uiterst kritische wijze samengesteld op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Bij het selecteren van de grondstoffen worden parameters als nutritionele waarde, verkrijgbaarheid en risico categorie afgewogen. Onder de noemer risico categorie valt naast het risico op hoge entero-waarden ook het risico op aanwezigheid van schildklierhormoon. Om deze reden werken wij in onze Rodi producten dan ook niet met een grondstof als runderstrot of een mix waarin runderstrotten (en dus mogelijk schildklierweefsel) worden verwerkt.

Onze grondstoffen zijn afkomstig van vaste leveranciers die gemonitord worden middels het kwaliteitssysteem van onze producent. De productielocatie waar onze Rodi producten worden geproduceerd is gecertificeerd door IFS/BRC en voldoet daarmee aan de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit.

Naast het strenge programma van eisen waaraan de productielocatie voldoet, hanteert Rodi voor haar producten tevens een eigen kwaliteitsprogramma, waarvan nutritionele analyses een belangrijk onderdeel zijn. Bij de ontwikkeling van bestaande en nieuwe producten worden door onze eigen nutritioniste dan ook analyses gedaan op diverse nutriënten, waaronder jodium wat in directe relatie staat tot de aanwezigheid van schildklierhormoon. Wanneer de jodiumwaardes verhoogt zijn is dit een afwijking en zal er vervolgens verder gekeken moeten worden naar de oorzaak. Pas in een dergelijk geval is het van belang en raadzaam ook op T4 te testen. Bij normale jodiumwaardes is er geen enkele reden tot verdenking van een te hoge T4 waarde, dit aangezien T4 voor nagenoeg 100% uit jodium bestaat.

Wij garanderen dat Rodi te allen tijde het welzijn van het huisdier als uitgangspunt neemt bij de samenstelling van haar producten. Grondstoffen die mogelijk een negatief effect hebben op de gezondheid van het huisdier worden derhalve vermeden. U kunt Rodi dus met een gerust hart blijven voeren!

Mochten er toch nog vragen overblijven, neem dan gerust contact met ons op.

  • Delen via:
Uitzending Tros Radar
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?