Vijf oefeningen met Rodi worst die je wandeling nóg leuker maken › Rodi Petfood

Vijf oefeningen met Rodi worst die je wandeling nóg leuker maken

1. Om de boom heen leren lopen op commando

Leid je hond met een stukje Rodi worst om de boom. Koppel hier een commando “omheen” aan. Gaat dit goed, geef dan het commando en stuur je hond met een stukje Rodi worst vanaf halverwege om de boom. Bouw het sturen af totdat je hond een rondje om de boom gaat op commando en geef het stukje Rodi worst als beloning.

​​​​​​​ 2. Zoekspel  voor je hond

Als je een grote boom ziet met uitstekende boomstronken, kun je de boom als zoekspelletje gebruiken. Verstop stukjes Rodi worst achter/op/onder de stronken en laat je hond de voertjes zoeken. Het is leuk voor je hond om te doen en hij wordt mentaal meteen uitgedaagd. Succes gegarandeerd!

3. Verstoppertje

Wil je dat je hond meer op jouw gaat letten tijdens de wandeling? Dat kan met verstoppertje spelen. Verstop jezelf achter een boom als je hond niet kijkt. Komt hij je zoeken? Geef hem een lekkere gezonde beloning met een stukje Rodi worst. Help hem als hij je niet kan vinden door hem te roepen. Sluit altijd af met een beloning zodra je hond weer bij je is. De volgende keer komt hij nóg enthousiaster naar je toe! 

Tip: Zie je dat je hond tijdens het loslopen naar je kijkt? Beloon hem met stem en/of wat lekkers. Zo leert hij dat het goed is om op je te letten en zal hij je vaker in de gaten houden. Mocht je een commando moeten gebruiken terwijl je hond losloopt, dan zal hij eerder luisteren wanneer je het commando geeft als hij je aankijkt, je hebt dan namelijk al zijn aandacht.

4. Slalommen

Begeleid je hond met een stukje Rodi worst om paaltjes heen. Aan het einde van de slalom geef je je hond het stukje worst. Je kunt hier ook een commando aan koppelen. De loopsnelheid kun je variëren om het uitdagender te maken.

5. Wandelen zonder trekken

Een wandeling zonder trekken aan de riem is voor beide prettig. Leer hem daarom jouw hand te volgen. Dit wordt ‘handtarget’ genoemd. Begin met een stukje Rodi worst in je hand. Zodra hij je hand volgt geef je het commando “volg” en krijgt hij het stukje worst. Doe dit daarna met lege hand en zodra hij je hand volgt, doe je er met je andere hand wat Rodi worst in en geef je de beloning. In het begin zal je dit vaak moeten doen, maar het voeren bouw je af totdat je hond het commando begrijpt. Vergeet niet je hond af en toe te blijven belonen met een stukje Rodi worst of je stem, óók als hij de oefening al kent. Zo blijft het voor je hond leuk om met je te werken.

Balletje balletje voor je hond! Bekijk het filmpje hier!
  • Delen via:
Vijf oefeningen met Rodi worst die je wandeling nóg leuker maken
Bekijk ze allemaal

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?