Rodi | Eiwitpercentage in rauw hondenvoer

Waarom is het percentage eiwit in rauw voer altijd lager dan het percentage eiwit in brokken?

  • Delen via:

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er in de vers vleesvoedingen van Rodi minder eiwit zit dan in brokken. Het percentage eiwit wat op de verpakking vermeld wordt is tenslotte veel lager dan bij brokken. Belangrijk hierbij is echter dat de hoeveelheid in een percentage van het totale product wordt weergegeven (dat moet volgens de wet). Als we dit zouden omrekenen naar grammen en zouden loslaten op de hoeveelheid droge stof, zien we dat de hoeveelheid eiwitten in rauw voer in werkelijkheid niet zoveel verschilt van brokken.

Wat echter nog veel belangrijker is, is de kwaliteit van het eiwit, oftewel hoe goed een hond de eiwitten kan opnemen. Hoe hoger de biologische waarde van een eiwit, hoe beter een hond zo’n eiwit zal kunnen opnemen. Dierlijke eiwitten zijn voor een hond bijvoorbeeld veel beter opneembaar dan eiwitten uit plantaardig materiaal. Een voeding kan dus wel een heel hoog eiwitgehalte hebben, maar als de biologische waarde van deze eiwitten laag is, heeft een hond er in de praktijk weinig aan.

Rodi producten bestaan (bijna) geheel uit vers vlees waardoor de eiwitten zeer goed opneembaar en gezond zijn voor uw hond!

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?