Rodi | Rauw voer voor puppy's

Rauw voer voor puppy's

  • Delen via:

Een veel gestelde vraag over rauw voer is of dit ook kan worden gegeven aan puppy's. En dit antwoord is; ja, dat kan zeker!

Puppy's afspenen op vers vlees 
Puppy's kunnen in principe gelijk beginnen met het eten van rauwe voedingen. Als fokker hoef je dus niet eerst 'brokkenpap' te geven. De meeste fokkers die hun puppy's afspenen op vers vlees beginnen hiermee rond de leeftijd van 3 tot 4 weken. Hierbij wordt begonnen met kleine hoeveelheden vers vlees zodat er geleidelijk van de moedermelk wordt afgestapt. Jonge pups kunnen elke kvv eten die compleet is voor puppy's, maar wel is het belangrijk dat het vlees heel fijn gemalen is. Sommige kvv merken hebben enkel vlees wat grof gemalen is, maar dit is relatief gevaarlijk om aan zulke jonge pups  te geven in verband met verslikkingsgevaar. Ook kan het gemalen bot van andere merken risico's met zich mee brengen. Het verse vlees van  Rodi is dan ook ideaal om te gebruiken bij het afspenen van pups, aangezien onze hamburgers heel fijn gemalen zijn, geen bot bevatten en een complete maaltijd vormen voor puppy's.

De hoeveelheid vlees die wordt gegeven moet geleidelijk worden opgebouwd aan de jonge pups, totdat zij uiteindelijk helemaal van de moedermelk af zijn. Begin dus eerst met kleine beetjes vlees te geven. Wanneer de puppy's na enige tijd alleen nog vlees eten en geen melk meer drinken kan voor de pups als richtlijn worden aangehouden dat zij ongeveer 50 gram vlees per kilogram lichaamsgewicht moeten hebben per dag. Dit is echter een richtlijn, wijk hier dus vanaf als je merkt dat de pups meer of minder nodig hebben.

Je eigen puppy overzetten op rauw voer
Ook kan het zijn dat je pup bij de fokker gewoon brokjes kreeg, maar dat je nu de keuze maakt om toch over te stappen op vlees. Geen zorgen; dat kan! Wel is het belangrijk dat de overstap naar rauw voer geleidelijk verloopt. Bij de hamburgers van Rodi kan je twee methodes gebruiken om je pup over te zetten:

  • Methode 1 : Langzaam laten wennen aan het verse vlees gedurende 5 dagen. Dit doe je door de eerste dag nog maar 80% van de brokken te geven en 20% Rodi Hamburgers. Elke dag geef je dan 20% meer vlees en 20% minder brok tot je uiteindelijk helemaal over bent gestapt op vers vlees. Merk je dat de ontlasting beduidend dunner wordt, hou dan dezelfde verhouding die je op dat moment geeft één of enkele dagen langer aan totdat de ontlasting weer goed is.
  • Methode 2 : In één keer overstappen op rauw voer. Dit kan worden gedaan door de eerste 2-3 dagen het vlees eerst even kort te verhitten (let op! Deze methode kan je alleen gebruiken bij het vlees van Rodi, omdat ons vlees geen bot bevat). Dit kan worden gedaan door het vlees even kort te koken, in de magnetron te verhitten of door het te overgieten met kokend water. Uiteraard het vlees dan wel eerst goed af laten koelen voordat je het serveert!

Voor puppy’s geldt dat zij het beste meerdere keren per dag gevoerd kunnen worden. Als advies houden we 4x per dag aan voor jonge pups en 3x daags voor oudere pups. Als richtlijn kan worden aangehouden dat puppy’s ongeveer 50 gram vlees per kilogram lichaamsgewicht mogen hebben op een dag. Voor een gericht advies verwijzen we graag naar de voedingstabel bij de vragen over voeding en voedingsgewoonten.

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?