Rodi | Verschillen tussen BARF, NRV en KVV

Verschillende vormen van rauw voeren: BARF, NRV en KVV

  • Delen via:

Over het algemeen zijn er 2 methodes voor het voeren van vers vlees. Ten eerste is er de BARF methode, dit staat voor Bones and Raw Food of ook wel Biologically Appropriate Raw Food genoemd. BARF houd in dat je zelf het dieet voor jouw hond gaat samenstellen, alleen hier komt veel bij kijken. Zo is het belangrijk dat de juiste verhoudingen aan vleesbot, spiervlees en organen worden gegeven en dat deze ook nog eens juiste verhoudingen aan vitaminen en mineralen bevatten.

Uiteraard kost het best wat tijd en moeite om uit te zoeken wat je dan precies aan je hond moet geven. Daarom heeft Rodi als eerste in Nederland (1967) KVV op de markt gezet. KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees. De complete KVV’s van Rodi bevatten precies alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om gezond en fit te blijven. Het is dan ook een hele gemakkelijke én veilige manier om een complete vers vlees maaltijd  te geven aan jouw hond!

Als laatste is er ook nog een 3e methode, de NRV methode. Deze manier van rauw voeren wordt eigenlijk het minst toegepast en is dan ook bij de meeste mensen niet bekend. NRV staat voor Natuurlijk Rauwe Voeding. Hierbij worden er met name hele prooidieren gevoerd, denk bijvoorbeeld aan eendagskuikens, muizen, vissen als makreel of haring, duiven of konijnen. Bij NRV geldt hetzelfde als BARF ; het is heel belangrijk dat je hond de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Niet elk prooidier is meteen een complete maaltijd voor je hond, let hier dus goed mee op!

Winkelzoeker Waar kan ik Rodi kopen?